Työpajat Lippukunnanjohtajalle

Lippukunnanjohtajan pestissä onnistumisesi tueksi ja pestissäsi kehittymisen mahdollistamiseksi on sinulle koottu nämä työpajat.

Yksilön ja tiimin johtaminen lippukunnassa
Miten kohtaan jokaisen partion parissa toimivan nuoren ja aikuisen ihmisenä ja huolehdin hänestä vapaaehtoistyössä? Miten saan tiimini toimimaan samaan suuntaan ja yhteisillä ja omilla tavoitteillaan? Miten motivoin, kannustan ja asetan tavoitteita?

Lippukunnan viestintä johtamisen välineenä

Miten minun kannattaa organisoida lpk:n viestintä sisään ja ulos? Kuinka saan toiminnan suunnittelun, vuosikellon ja viestinnän etenemään ennakoiden, rinnakkain ja toisiaan tukien? Miten olen parhaimmillani omassa viestinnässäni? Mitä tarkoitetaan sanonnalla ”Johtaminen on viestintää”? Kuinka kohtaan muut partiolaiset ja sidosryhmät ja kerron lpk:n tärkeistä asioista ja tavoitteista?

Talouden hallinta ja suunnittelu johtamisen välineenä

Miten rahalla johdetaan? Tavoitteisiin pääsy ja toiminta tarvitsee rahaa. Kuinka ihmeessä saan porukat tajuamaan budjetin tekemisen ja miten budjetti ja todellisuus kohtaavat. Miten saan talouden näkymään toiminnassa? Kuinka yksityiskohtainen pitää olla talousarviota tehdessä? Miten saan tapahtumat suunnittelemaan taloutensa ja sen (suunnitelman) olemaan yksi johtamisen väline? Miksi lippukunta ei muka saa tuottaa voittoa?

Arvopohjainen johtaminen, miten arvot vahvistavat johtajuuttani

Arvot – miten niin? Mistä nekin tähän partioon tupsahtivat. Ja miten ne muka vaikuttavat mun johtamiseen? Kuka määrittelee mun arvot ja entäs jos ne ei mene yksiin muiden kanssa? Miten tunnistan omat arvoni ja sopeutan ne partion arvojen kanssa? Miten saan arvo-asiat pinnalle omassa johtamisessani ja levitän tätä hallitukseen, johtajistoon ja kohderyhmään? Mitä minun pitää muuttaa johtamisessani, jotta se on arvopohjaista?