Työpajat ohjelmajohtajalle

Ohjelmajohtajan pestissä onnistumisesi tueksi on ja siinä edelleen kehittyäksesi on sinulle tarjolla tällaiset työpajat.

Yksilön ja tiimin johtaminen lippukunnassa

Miten kohtaan jokaisen partion parissa toimivan nuoren ja aikuisen ihmisenä ja huolehdin hänestä vapaaehtoistyössä? Miten saan tiimini toimimaan samaan suuntaan ja yhteisillä ja omilla tavoitteillaan? Miten motivoin, kannustan ja asetan tavoitteita? Mikä on mun ydintiimi ja ketä siihen kuuluu.

Pesti johtamisen välineenä ja pestin tukeminen

Pitääkö minun pestata kaikki vai lähimmät tiimiläiseni? Kuka auttaa pestaamisessa? Miten pesti on johtamista? Tavoitteet, onnistumiset, palaute, kohtaaminen, pestilomake, välipestikeskustelu, pestin lopetus, apua! Miten selviän? Mitä tästä on hyötyä?  Lippukunnassa on organisaatio, jossa on eri portaita ja joka lokerossa on joku johtaja. Kaikille pitää saada lupaus paremmasta johtamisesta.

Partio-ohjelman toteutuksen laatu ja partiomenetelmä

Mistä tiedän, että teemme laadukasta ohjelmaa? Miten sitä voi ja kannattaa mitata? Miten tehdään kehittämisprojekti laadun parantamiseksi? Partio kasvattaa lapsia ja nuoria mutta miten se tehdään hyvin? Miten partiomenetelmä ja ohjelma liittyvät tähän?

Vuosikello, toiminnan suunnittelu ja arviointi

Miten tehdään koko lippukunnan toiminnan suunnittelua? Mikä on vuosikello ja miten sitä kannattaa käyttää? Miten tavoiteet asetetaan, niitä seurataan ja onnistumista arvioidaan koko lippukunnan tasolta ihan viikkotoimintaan asti? Onko toiminnan parantamiseen hyvää työkalua? Miksi pitää suunnitella pitkälle? Miten se auttaa lippukuntaa menestymään ja tekemään asiat paremmin? Kenen tehtävä on kysyä aina välillä: Onko tämä partiota? Onko tämä laadukasta?