Työpajat Pestijohtajalle

Pestijohtajan työpajat on räätälöity tukemaan onnistumistasi pestijohtajana ja kehittyäksesi siinä. Pääset osallistumaan kaikkiin näistä valitessasi ilmoittautumisen yhteydessä pestiksesi Pestijohtaja.

Pestaaminen, pesti johtamisen välineenä ja pestin käytön kouluttaminen lippukunnassa

Miksi pitää pestata? Miten pesti liittyy lippukunnan johtamiseen? Kuka pestaa ja kenet? Miten vien pestaamisen koko lippukunnan tavaksi toimia ja yhdeksi johtamisen välineeksi? Mikä on pestilomake? Välipestikeskustelu ja lopetus? Tulet huomaamaan, että pesti on hyvä diili. Osapuolet tietävät mitä pitää tehdä ja mitä pestissä onnistumiseen tarvitaan. Pesti ei ole itsestäänselvyys ja sitä pitää käyttää johtamisen välineenä.

Lippukunnan koulutuksen ennakoiva suunnittelu

Miksi koulutus pitää olla ennakoivaa? Kuinka paljon parempaa toimintaa järjestää koulutettu johtaja? Kuinka tiedän ketä ja koska pitää kouluttaa? Miten osaan ohjata jokaisen oikeaan, pestiin ja partiouralle sopivaan koulutukseen? Miten motivoin johtajan kouluttautumaan ja kehittämään itseään? Tule kuulemaan miten menestystä suunnitellaan koulutuksen kautta.

Aikuiset lippukunnan resurssina, rekryäminen, motivointi ja oma toiminta

Miten aikuisia johdetaan? Missä partion aikuiset ovat? Pitääkö aikuiselle olla omaa toimintaa ja ohjelmaa? Mitä koulutusta uudet aikuiset tarvitsevat, että pärjäävät partiossa? Mitä eroa on aikuisten ja kohderyhmän johtamisessa? Osa on ollut sata vuotta sitten partiossa ja haluaa taas mukaan. Osa ei ole ollut koskaan ennen tai sitten ne on olleet riesana aina. Miten tullet toimeen kaikissa tilanteissa tämän joukon kanssa?

Jatkuvuus lippukunnissa – miten saamme johtajat riittämään?

Mistä rekrytoin, jos ei ole ketään rekrytoitavaa? Mitä hyötyä on suunnitella pestien tulevaisuuden pestauksia? Miten teen rekrytointisuunnitelman tuleviksi vuosiksi ja mitä siinä pitää olla? Mikä on rekrytoinnin ja pestauksen ero? Mistä tiedän miltä lippukunta näyttää ensi vuonna ja kuka täällä on enää jäljellä? Pitäisikö varautua ja suunnitella etukäteen?  Hyppy tuntemattomaan vai avaimet uudistumiselle ja lisää aktiivista ikää lippukunnalle?